Børnebloggen

Giv dine børn en sjov ferie med muligheden for at møde nye venner

Er dine børn ikke startet i skole endnu eller har de måske lidt svært ved det der med at finde venner i skolen efter en lang sommerferie? Så kan du prøve at give den en forsmag på det under ferien, hvis du holder ferie i Danmark. Det kunne, for eksempel, være en miniferie i en af Danlands ni feriecentre, hvor der er rig mulighed for at møde andre børn på ferien.

Det kan somme tider være lidt nemmere, i nogle mere afslappede omgivelser, hvor man mødes på legepladsen eller i et badeland på en af de lækre feriecentre.

Hjælp dine børn med at finde venner på ferien

 1. Lad dine børn bevæge sig frit omkring
  Hvis du lader dine børn vandre lidt rundt på feriecentret selv, vil de oftere have nemmere ved at interagere med andre børn, når de ikke føler sig ’overvåget’ af voksne. Det kan desuden, gøre det nemmere for dine børn, hvis de allerede møder nogle andre børn på ankomstdagen, da det ellers kan være lettere at bosætte sig i et spil eller tænde for fjernsynet. Så opfordrer dine børn til at gå en tur forbi vandlandet, legepladsen eller lignende.
 2. Udvis tillid overfor dine børn
  Vis dine børn, at du stoler på dem og tror på, at de godt selv kan lykkes med at finde nogle nye søde venner. Det giver dem enormt meget i deres udvikling selv at tage kontakt til andre børn, i stedet for at arrangere det for dem.
 3. Medbring sjove aktiviteter
  Når i besøger en af de børnevenlige feriecentre, kan i også selv medbringe spil, bolde eller andre aktiviteter som børnene kan invitere andre børn til at medvirke i. Denne åbenhed og imødekommenhed vil formentlig hurtigt udvikle sig til nye venskaber.
 4. Praktiser gæstfrihed
  Giv dine børn lov til at have gæster i jeres feriehjem og giv samtidig dine børn love til at besøge deres nye venner. Tag en snak med forældrene inden, så i er sikre på, at alle er på lige fod. Og giv eventuelt telefonnumre ud, så det er nemt at få fat på hinanden, hvis der skulle opstå en situation, hvor det bliver nødvendigt.

Ferie med familien i Danmark

Kunne du godt tænke dig at holde ferie i Danmark med dine børn eller vil i måske bare på et kort weekendophold for lidt luftforandring, så tjek Danlands gode tilbud ud. De har feriecentre flere steder i Danmark, herunder nogle feriecentre med badeland. Der er desuden man andre børn på feriecentrene, hvilket gøre det nemmere at finde nye venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *