Børnebloggen

Mobiltelefoner og børn er kommet for at blive

Det bliver mere og mere udbredt at give de helt mindste børn mobiltelefoner. Men de første par år er telefonen mest anvendt til at lege med. Dog har mange børn i aldersgruppen 3-5 år allerede fået en moderne mobiltelefon, som kan fås fra få hundrede kroner og opefter.

Det er absolut de færreste børn, der kan udnytte en stor avanceret smartphone til mange tusinde kroner, og derfor frarådes det også at give børnene dyre og avancerede mobiltelefoner, indtil de kan passe på den samt anvende dens funktioner.

Børn er nemlig meget lærenemme, så derfor kan de faktisk på kort tid ofte lære mere om mobiltelefoners funktioner og muligheder end os voksne, der mere bruger telefoner som et værktøj i hverdagen, idet vi chatter, ringer og lytter til musik og ser film på mobiltelefoner som aldrig før.

 

Vælg den rigtige mobil til børnene

Da børn er forskellige, så vil det være en individuel beslutning i hvert tilfælde, så her kommer kun nogle generelle overvejelser og tommelfingerregler, som forældre kan anvende, når de vil give deres børn en passende mobiltelefon.

For børn skal da helt klart have adgang til en mobiltelefon i en tidlig alder, men de skal bare ikke bruge den 24 timer i døgnet, da de også skal sove, spise og have frisk luft og sunde fritidsfornøjelser samtidigt. Men børn og unge mennesker er meget tiltrukket af de nye iPhones og Smartphones, som jo har masser af smarte og nyttige funktioner i ét lille avanceret bærbart apparat.

I starten bør man vælge en hårdfør model, der er børnevenlig og praktisk, og man kan for eksempel finde et stort udvalg af mobiltelefoner og tilbehør hos CDON.DK, idet denne webbutik lagerfører de fleste produkter på markedet og til konkurrencedygtige markedspriser.

Med en tablet kan børn faktisk klare langt hovedparten af leg og underholdning, da den både kan bruges som PC, til film og musik, WiFi med internet og meget mere.

Overvejelser om mobiltelefoner

Børn har absolut i en tidlig alder flair for mobiltelefoner og tablets, så de kan få mange sjove timer til at lege med dette universallegetøj, som jo både er nyttigt og praktisk samt yderst underholdende. Hvis man holder mobiltelefoner væk fra børn, indtil de er teenagere, så vil børnene være sunket bagud i forhold til andre jævnaldrende og ikke kunne klare sig så godt i skolen hverken fagligt eller socialt, så derfor må man meget gerne stimulere børn i en tidlig alder med en rimeligt passende mobiltelefon, som de mest normale funktioner, som børn har behov for.

At give dem en Samsung Galaxy 6 eller en iPhone 6 til mange tusinde kr. er måske at skyde lidt over målet, men dette kan måske bedre komme på tale, når børnene er lidt ældre, hvor de forstår at værdsætte samt anvende en mobiltelefon som et nyttigt apparat, der kan løse mange opgaver i hverdagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *