Børnebloggen

Fra godnathistorie til verdenskendt film

Ringenes Herre eller ”Lord Of The Rings”, som de fleste af os har enten set eller hørt om, startede faktisk som J.R.R. Tolkiens godnathistorie for hans børn. Han fandt på en historie med hobitter, dværge, elvere og drager, som senere udviklede sig til Hobitten, som er en del af Ringenes Herre filmene. Det er nemlig hvad Ringene Herre tager udgangspunkt i.

Det er en historie, som foregår i en eventyrlig og forhistorisk verden. Fortællingen er inspireret af nordisk mytologi, og indeholder både almindelige mennesker, elverfolk, trolde og meget mere.

En klassiker for hele familien

Ringenes Herre er en klassiker, som kan ses af hele familien. Det er ligeledes en af de slags film, som du snildt kan se flere gange. Der sker så meget og det foregår i en verden fuld af detaljer, så for hver gang du ser filmene, vil du måske opdage nye ting, som du ikke før har bemærket. Filmene er for både børn, unge og voksne, og de er perfekte til et filmmaraton på en regnvejrsdag.

Fortællingens helt store omdrejningspunkt er selvfølgelig den magiske ring, som er smedet af den onde fyrst Sauron. Hvis Sauron får fat i ringen, kan han underlægge sig alle og vi følger ham i hans kamp om dette. Ringenes Herre er en konstant kamp mellem det gode og det onde, som gør det ekstremt spændende for os som seere at følge med i.

Fra bog til film

Fortællingen startede oprindeligt som en større roman, som er delt op i 3 dele. Forfatter, J.R.R. Tolkien arbejdede på romanen fra 1936 til 1949. Første del bliver udgivet i 1954, men først i 2001 kommer første film. Siden da har filmene taget folk med storm, og er i dag kendt i langt det meste af verden. Derfor er det også en film, som alle burde se.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *