Børnebloggen

Sådan giver du dit barn en god nattesøvn

Det kan være nemmere sagt end gjort at sikre, at dit barn får den nattesøvn, som han eller hun har brug for. For selvom du gør alt for at putte dit barn tidligt, er det altså ikke sikkert, at dit barn er enig i, at det nu er sengetid. Læs med her og få en række gode råd til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at få en god nattesøvn.

Sørg for alderssvarende dyner og puder

Har dit barn en for stor hovedpude? Eller en for lille dyne, der ikke er stor nok til at putte sig under? Det er afgørende for dit barns søvn, at det er rart at befinde sig i sengen, og at dit barn ligger godt. En støttepude er ideel til børn, som elsker at kramme og putte sig ind til noget. Puden kan både bruges i sengen, men også til leg eller anden form for afslapning.

Tag dig god tid ved sengetid

Den bedste måde at blive sendt til drømmeland er ved at blive puttet af en nærværende mor eller far. Selvom du gerne vil have dine børn i seng hurtigt, så prøv at signalér, at du har al tid i verden, når du putter dit barn. Der findes ikke noget bedre end at få læst en historie i sengen og vende dagens begivenheder ved sengekanten. Det er gerne her, at dit barn har tid til at fordøje dagens begivenheder, og her der dukker en masse tanker op, som dit barn gerne lige vil vende.

Vær striks med dit barns sengetider

Skab gerne en rutine, hvor du putter dit barn på cirka samme tid hver eneste aften. Det gør det nemmere for dit barn at indstille sig på, at det nu er sovetid. Faktisk kan du sagtens opleve, at dit barn selv begynder at gøre tegn til at komme i seng, hvis det er vant til at komme i seng på samme tid hver eneste aften. Kroppen indstiller sig ganske enkelt nemmere på, at det nu er sovetid, end hvis sengetiden varierer meget fra dag til dag.

Rumster sagte i nærheden

Når du har sagt godnat til dit barn og har forladt børneværelset, så rumster gerne med nogle gøremål i nærheden. Det er indbegrebet af tryghed at kunne høre mor eller far ordne opvasken eller lægge tøj sammen i nærheden. Kan du ikke selv huske den følelse, da du var barn? Er der alt for stille, kan dit barn nemt blive en smule utryg og ligge og lytte efter, hvor du mon er gået hen. Og er der helt bomstille, dukker der nemt andre lyde op, som dit barn måske begynder at fantasere om eller lytte efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *