Børnebloggen

Sådan skaber du et hyggeligt og kreativt børneværelse

Børneværelset skal være et univers, dit barn kan træde ind i og leve sig ind i, når det kommer hjem fra børnehave eller skole. Det kan du med meget få trin skabe, og kræver ikke mere end små møbler, naturplakater, farver og plads til leg.

Hvordan skaber du et kreativt univers til dit barn, hvor der er plads til leg og kreative udfoldelser? Det giver vi vores bud på her.

1. Lav et gør-det-selv møbel

Børn elsker sjove og finurlige møbler, som giver dem ideer til sjov og leg. Byg eksempelvis gerne et skelet af et hus over dit barns seng, da det lægger op til huleleg og andre sjove lege hos dit barn. Derudover lægger det også op til hyggestunder for dig og dit barn med læsning og historiefortælling.

2. Brug den samme farveskala i hele rummet

Farver bringer kreative tanker i gang hos os alle og særligt hos børn. Det er dog vigtigt, at du ikke bruger et væld af farver, da det kan være med til at skabe mere uro frem for kreativitet. Beslut dig derfor for en enkelt farve eller to, som passer sammen, og lad dem være temaet for børneværelset – både på vægge og i møbler.

3. Indret med naturplakater

Udover at naturplakater skaber stemning og hygge i børneværelset, så er naturplakaterne også et godt udgangspunkt for samtale mellem dig og dit barn omkring naturen, og hvad der alt findes i den. Naturplakater er gode til børneværelset, da de sammen med farver og former stimulerer dit barns hjerne – og så er de naturligvis også meget dekorative.

Mere skal der ikke til for at skabe et børneværelse, der lægger op til leg og kreativiteter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *