Børnebloggen

Fra babyværelse til børneværelse – sådan gør du

Overgangen fra at have en baby til at have et større barn er stort – både for dig og din yndling. Det er typisk også på det tidspunkt, værelset skal have en lille makeover. Det kan være emotionelt for dig og skræmmende for dit barn.

Men frygt ikke: Vi har lavet dette indlæg for at hjælpe jer på vej.

En tryg seng

Hvis dit barn er blevet så stort, at han eller hun er begyndt at kravle ud af tremmesengen, kan det være på tide at skifte til en juniorseng eller tage tremmerne af tremmesengen.

Hjælp dit barn ved at finde noget sjovt sengetøj, som han eller hun kan lide. Put rigeligt med bamser i sengen, så der altid er nogen at give et klem. Det er vigtigt, at dit barn føler sig godt tilpas i sin seng. For at gøre det endnu nemmere, kan du danne en god, fast aftenrutine. På den måde ved dit barn, at det nu er ved at være tid til at ligge i sin egen, trygge seng, mens der måske bliver læst en godnathistorie.

Sørg for god belysning

Hvis dit barn er utryg ved mørke, kan den gode belysning gøre en kæmpe forskel. Ja, faktisk kan godt lys sørge for, at du ikke bliver vækket af et skræmt barn midt om natten. Gode væglamper med godt lys er essentielle.

Ellers kan et lille natlys, som kan stå tændt hele natten, være en rigtig fin løsning. Det holder ikke dit barn vågen, men giver nok lys, hvis barnet vågner alene og ikke kan lide mørket.

Brug skifteområdet på en ny måde

Hvis du har brugt en kommode eller lignende som puslebord, kan du overveje at beholde kommoden til dit barns tøj. En kommode er fantastisk til de små klæder, fordi du kan folde det, så der er godt overblik over det hele.

På den anden side er en kommode sværere for dit barn at kigge i, hvis du håber, de selv vælger tøj, men som oftest er en kommode god at have.

Rigeligt med gulvplads

Der skal være plads til at lege på børneværelset. Det er dit barns oase, og det er vigtigt, de ved, det er deres rum.

Det optimale er at lægge et blødt tæppe, hvor dit barn altid kan sætte sig – så er der heller ikke fare for, at barnet glider på et glat gulv. På tæppet er det tilladt at rode, og det hele samles ét sted – så slipper du for legetøj over alt.

Giv slip

Hjælp dit barn med at skabe egne vaner og rutiner. Gør ikke barnet en bjørnetjeneste ved at klare alt. Du skal i stedet opfordre barnet til at rydde op efter sig selv, vælge eget tøj, finde badeanden frem og så videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *