Børnebloggen

Den bedste børnefødselsdag

Børn der hopper i sofaen, tisser på eller ved siden af toiletbrættet, og vælter den røde eller grønne sodavand ned på de nye plankegulve. Velkommen til en ganske typisk og almindelig børnefødselsdag. Hvordan overlever man lige sådan et scenarie år efter år uden at rive sig i håret? Det får du idéer til her på indlægget.

Disse indledende ord er sådan, jeg erindrer en børnefødselsdag i min barndom – og nu er jeg selv kommet dertil, hvor jeg skal arrangere fødselsdag for den yngste. For at undgå en børnefødselsdag, som beskrevet ovenfor, har jeg samlet en række idéer til, hvordan man undgår sådan et festivas, og kommer godt ud på den anden side.

Ingen kræsne børn med minilagkager

Det er næsten en selvskrevet regel, at man ikke kan holde en fødselsdag for børnene uden lagkage. Problemet er bare, at der altid er en håndfuld børn, som ikke kan lide flødeskum, bær eller marmelade i bunden.

For at undgå stress over dette, lader i blot børnene selv gå i krig med minilagkager. Bundene kan udstikkes med et glas til små cirkler – alt tilbehør som flødeskum, kagecreme, marmelade osv sætter i på bordet. Bum basta, så kan børnene selv lave deres egen yndlings lagkage. Det er fantastisk!

 

Tips, der sikrer alles overlevelse

Nu er det bare sådan, at det er et kaos, hvis man holder fødselsdagen derhjemme i stuen med de fine møbler. Hold derfor festen i haven eller på legepladsen, hvor børnene sagtens kan løbe, råbe, spilde og lege uden det generer nogen.

Sørg dernæst for kun at holde festen i tre timer (og ikke mere!). På denne måde undgår i overstimulerede børn med totalt sukkerchok. Sidst men ikke mindst er det min erfaring, at det er en god idé at alliere sig med andre forældre eller familiemedlemmer.

To voksne kan ikke holde styr på en hel børneflok – i hvert fald ikke uden at gå kold på sofaen bagefter. Så gør dig/jer selv den tjeneste at være mere end to mand. Det gør det hele meget mere hyggeligt. Se flere tips til, hvordan man holder en god fødselsdag lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *