Børnebloggen

Pizzasnegle hitter hos børn

Går du og mangler noget lækkert at komme i madpakken? Så led ikke længere! Pizzasnegle er vejen frem. Jeg er lige røget på skolebænken igen, og det er den bedste ide, jeg længe har fået. Ikke flere rugbrødsmadder med leverpostej i min madpakke. Istedet så bager jeg en stor portion pizzasnegle i løbet af weekenden, og det bedste af det hele er at mine børn også er vilde med det.

Det skal du bruge

Jeg kan ikke huske hvor jeg fandt opskriften, men du får omkring tyve pizzasnegle pr. portion. Du skal bruge 50 gram gær, 3 dl vand, 1 tsk salt, 2 spsk olie, og så 500 gram pizza mel. Angående fyld så kan det variere en del, men jeg plejer at bruge salt, peber, en dåse tomatpure, 100 g skinkestrimler, to finthakkede peberfrugter, et finthakket løg, og så en billig ost.

Hvis du hellere vil have en sundere udgave, så kan du prøve den her opskrift istedet. Opskriften indeholder nogle flere kostfibre.

Sådan gør du

Først så skal dejen laves. Tilsæt gæren i det lunkne vand. Derefter kan du tilsætte salt og olie. Du kan nu kommer omkring tre fjerdele af dejen i. Ælt dejen på et bord med mel. Når dejen er færdig æltet, så kan du rulle den ud i en stor firkant. Det bliver nok cirka 40 x 40 cm.

Du kan nu begynde på at lave fyldet. Rør pureen, salt og peber sammen. Smør det på den dejfirkant, og fordel det fyld som du har lyst til. Rul nu dejen til en roulade. Når du har gjort dette, så kan du skære den ud i omkring tyve stykker, eller hvad der nu passer bedst. Lad dem hæve i 20 minutter, tildæk dem med ost, og du kan derefter bage dem i tyve minutter ved 200 grader.

Nu har du en portion lækre pizzasnegle, som du kan fryse ned, eller tage med i skole og du kan endda selv tage nogle med på arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *