Børnebloggen

Eksklusiv konfirmationsmenu på den store dag

 

Man bliver kun konfirmeret én gang i livet, så derfor gør vi danskere ofte en del ud af denne festdag, så konfirmanden kan få uforglemmelige minder til resten af livet. En stor fest for hele familien kan koste mange tusinde kr., så man kan med fordel planlægge arrangementet i god tid i forvejen, så man kan få forhandlet nogle gode priser.

Uanset om der kommer 15 eller 200 gæster til konfirmationen, så er det en stor opgave at stå for alt selv. Det kan derfor være en fordel hvis man hyrer nogle til at stå for madlavning og servering, så I som forældre ikke kommer til at gå glip af festen. Her kan man overveje at holde konfirmationen på et hotel, kro eller i lejede selskabslokaler.

En vigtig menu

Valgmulighederne er mange når det kommer til planlægning af konfirmationsmenuen. Skal det være buffet eller udvalgte retter? Der er fordele og ulemper ved begge dele, men hvis man vil sikre sig at der er noget for enhver smag, så kan det være en fordel med den alsidige buffet. Hvorimod man kan præge menuen mere, hvis man udvælger enkelte retter til servering.

Men vigtigst er det måske at forhøre sig hos konfirmanden og hvad hans eller hendes ønsker er. Det er ikke sikkert de har nogen interesse i hvad der bliver serveret, men det kan jo sagtens tænkes at de godt kunne tænke sig deres livretter, eller mad inden for et bestemt tema.

Hjælp fra cateringfirmaer

Mange forældre vælger at alliere sig med et cateringfirma, der har masser af erfaring med planlægningen af festmiddage. Og med god grund, for det gør bare hele festen lidt mere overskuelig. Nogle af dem der leverer fine konfirmationsmenuer er Jespers Torvekøkken. Her har man som forældre mulighed for at vælge mellem buffet eller eller portionsanretninger, og det er mest praktisk at få en kok samt tjenere til at medvirke under festen, så den valgte konfirmationsmenu bliver anrettet og serveret på professionel manér.

Derved kan man være sikker på, dagen bliver perfekt for både konfirmanden, forældrene og alle gæsterne, hvis man i god tid planlægger alle detaljerne, så intet er overladt til tilfældighederne. En udmærket konfirmationsmenu kunne f.eks. bestå af en delikat fiskeanretning til forret, hvilket efterfølges af hovedretten, som kan være oksekød eller kalvekød. Desserten kan være en anretning med is og frugt, og man bør også supplere med et kagebord bestående af kaffe og te samt passende drikkevarer ad libitum.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *