Børnebloggen

Forklædning hos lægen

Jeg ved ikke med jer, men her i familien er lægebesøg bestemt ikke noget børnene er vilde med, uanset hvor mange slikkepinde de får efterfølgende – og det er uanset, om det er noget overfladisk eller slemt. Som voksen ved man jo, at når man er hos lægen, er man i tryghed, men dette er ikke nødvendigvis tilfældet for små børn.

Jeg tror, det er det upersonlige og sterile miljø, som skræmmer de små. Og sikkert alt den nervøsitet der ligger i luften, måske hos forældrene selv, men også de andre patienter i ventelokalet. I mit lægehus har de derfor gjort, hvad jeg synes er ret smart, nemlig at forklæde nogle af deres remedier, så de bliver mere børnevenlige. Ja, det lyder vel lidt underligt, men nu skal jeg forsøge at forklare det lidt bedre:

Dragen, dalmatineren og andre sjove dyr

Ved det sidste lægebesøg skulle lægen lytte på lungerne, og her hev de det fineste stetoskop frem, jeg længe har set – det lignede grisling fra Peter Plys! Noget der selvsagt skabte øjeblikkelig genkendelse og glæde hos den lille. Undersøgelsen gik hurtigt og smertefrit, som forventet, og jeg måtte høre lægen om, hvor de dog havde de sjove “kostumer” fra. Han fortalte, at de specifikt var designet som stetoskopovertræk, og var købt hos firmaet Color4care.

Lægerne ved nemlig godt, hvor vigtigt det er at aflede et barns opmærksomhed fra noget ubehageligt, når de er på besøg. Lægen og resten af personalet gør hver dag hvad de kan for at distrahere børnene i de mindre behagelige situationer (nålestik, kolde overflader osv), og her kan en grisling, drage eller hvad end de har hjælpe.

Smart er det i hvert fald, og jeg kan klart anbefale det til andre lægehuse derude. Eller til dig som forælder, der har et barn, der heller ikke elsker lægebesøget. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *