Børnebloggen

5 sjove efterårsaktiviteter for børn

Snart er det efterårsferie, og det betyder, at der bliver tid til hygge og sjove aktiviteter. Men hvordan skal du aktivere dine børn, hvis du ikke har råd til en ferie til varme Egypten eller solrige Mallorca? Det får du 5 gode idéer til her – for ofte er det de mest simple ting, der gør en ferie god.

Gå på kastanjejagt

Tag det varme overtøj og de gode sko på og tag en tur i skoven. Om efteråret viser skoven sig fra en af sine bedste sider med de smukke gyldne farver overalt. Her kan du og dine børn sammen tage på kastanjejagt.

Så er der både underholdning i skoven, og når I kommer hjem fra skoven. Her kan børnene nemlig lave kastanjerne til små, sjove dyr sammensat af kastanjer. Det er en gammelkendt aktivitet, men den er ikke desto mindre meget aktiverende for børnene, der kan udsmykke vindueskarmen på deres værelses med deres egne hjemmelavede kastanjedyr.

Brug efterårsvejret til drageflyvning

Det er sundt at få vind i hår og kinder. Og hvorfor ikke udnytte efterårets blæsende vejr til sjove aktiviteter? Byg en drage sammen med børnene, der med garanti vil elske at se deres hjemmelavede drage svæve farligt rundt i vinden.

Det kræver ikke meget andet end noget tykt papir eller plastik, 2 lige pinde, lim, maling og stærk snor. Læg pindene på kors og bind dem fast i enderne af det kraftige papir. Sæt en lang snor i enden og lad dine børn male deres egen drage i deres yndlingsfarver og -mønstre.

Hop i bølgen blå

Ovenpå en skøn sommer med masser af sol, varme og badning, kan børnene hurtigt længes efter at plaske i vandet. Tag dem derfor en tur med i svømmehallen, hvor der er rig mulighed for at genopleve sommerens skønne ture i havet.

Her er der ovenikøbet også chance for at prøve kræfter med vilde rutsjebaner og nyde boblende vand.

Tag i biografen – eller lav en selv

Efterårsferien er ofte lig med mange gode børnefilm i biografen. Tag derfor dine unger under armen og giv dem en hyggelig eftermiddag i biografen med popcorn og læskende drikke.

I kan også sammen lave jeres helt egen hjemmebiograf med slik, hjemmelavede popcorn og andre snacks. Træk gardinerne for, find dynerne frem og træk i de uldne sokker. Så er hjemmehyggen i hus. Og så mangler I bare at blive enige om filmen.

Snit et (u)hyggeligt græskarhoved

  1. 31. oktober er det Halloween, og derfor kan du med fordel snitte et græskarhoved med dine børn. Snit både uhyggelige og sjove græskarhoveder og sæt dem uden for døren med lys i – det er sjovt for børnene at fortælle om i skole eller institution efter ferien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *