Børnebloggen

5 tips til en hyggelig hjemmedag med dit barn

Der er ikke noget, dit barn elsker, som at have tid sammen med sine forældre. Alenetid med mor eller far er lig med kvalitetstid, og har du et mindre barn, behøver I ikke tage ind til byen eller i et legeland for, at dit barn nyder fridagen sammen med dig. Få vores tips til, hvordan I kan hygge jer derhjemme med langsomtid og hyggelige aktiviteter, som ikke engang kræver, at I smider nattøjet.

Gå i køkkenet sammen og fremtryl lækkerier

Det er ikke bare hyggeligt og lærerigt for dit barn at være med i køkkenet. Beslutter I jer for at bage en kage eller fremtrylle bolcher med en praktisk bolchemåtte, er det også hyggeligt og lækkert at spise det, som I har fremstillet sammen. Og når resten af familien kommer hjem fra arbejde eller skole, vil dit barn stolt og med julelys i øjnene, kunne byde dem på en smagsprøve.

Fordyb jer i dit barns yndlingsbøger

Har du et barn, der stadig ikke selv kan læse, er det fantastisk for ham eller hende at få læst højt. Find yndlingsbøgerne frem fra hylden, og nyd, at I kan blive ved med at læse, så længe I begge gider og kan holde koncentrationen. Det bedste ved en fridag sammen er netop, at der ikke er noget, som I skal nå.

Sæt dig på gulvet og leg

I en travl hverdag er der ikke meget tid til at fordybe sig i en leg sammen med dit barn. Selvom du ikke er et ligestillet barn, er det dog fantastisk for dit barn, når mor eller far finder legelysten frem og viser barnet, at I også kan være sammen på hans eller hendes præmisser i det eventyrlige legeunivers. Byg et kæmpe LEGO-tårn sammen, eller kør på racerbane. Find en leg, som I begge kan lide.

Tag den kreative hat på

At være kreative sammen er noget helt specielt. Det giver en helt særlig nærhed, når I sidder ved bordet sammen og maler, laver perleplader eller noget helt tredje. Der er tid og rum til at tale om løst og fast og ingenting. Og det er guld værd for dit barn. Dit barn vil med sikkerhed elske at mærke, at du har oceaner af tid, og at det er samværet med dit barn, der er i fokus.

Se en Disney-klassiker sammen

Der er sikkert en masse film og historier fra din barndom, som du mindes med glæde. Sæt en af de film på, som du holder mest af, og oplev den fra et nyt perspektiv med dit barn. Sid tæt sammen i sofaen under et tæppe og skru ikke mere op for lyden, end at du kan forklare dit barn, hvad der sker, hvis der er nogle uhyggelige scener i filmen.

Rigtig god fornøjelse med at hygge dig indendørs med dit barn!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *