Børnebloggen

Sådan indretter du et funktionelt og hyggeligt børneværelse

Skal du i gang med at indrette et børneværelse til en lille ny i familien? Hvad enten du har at gøre med få eller mange kvadratmeter, kan du med nogle få tips indrette et funktionelt og hyggeligt børneværelse, hvor der både er plads til leg og en lænestol til mor. Få vores råd til, hvad du skal tænke over, inden du går i gang med at indrette.

Skab et hyggeligt sovemiljø

For at sende dit barn godt afsted til drømmeland er det afgørende med et hyggeligt sovemiljø. Gør det trygt og rart for dit barn at komme i seng ved at hænge en hyggelig natlampe op ved sengen og skærme sengen med en blød sengerand. Stil eventuelt dit barns yndlingsbøger på en hylde nær sengen og lad ham eller hende få alle sine yndlingsbamser med i seng.

Plads til opbevaring

På et børneværelse kommer du ikke udenom legetøj, og det skal gerne opbevares på en smart måde. IKEA har mange praktiske løsninger, når det kommer til reoler til børneværelset, og du kan med fordel supplere ved at hænge hylder op på væggene. Kasser og smarte poser er også gode til at have dit barns legetøj i – og sjove at vende på hovedet, når legetøjet skal ud på gulvet.

Masser af leg på gulvet

Der skal være plads til at lege på et børneværelse, og både store og små børn elsker at lege på gulvet. Sørg for at holde så meget gulvplads som muligt fri, så der både er plads til at bygge LEGO, lægge puslespil og lege med biler. Betyder det, at der ikke er plads til et skab eller en kommode, så opbevar hellere dit barns tøj på badeværelset eller i dit eget tøjskab i soveværelset.

Hyggelig og varm belysning

Lys er med til at sprede hygge, og du kan med fordel placere flere lamper på børneværelset. En i loftet, som dit barn kan tænde, når han eller hun kommer ind på værelset, en natlampe ved sengen, så dit barn er tryg ved sovetid, og eventuelt en i vindueskarmen eller på et lille bord. Så er der masser af lys, når dit barn skal i gang med at lege sin yndlingsleg på værelset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *