Børnebloggen

3 gode og sjove indendørs aktiviteter for børn

Der findes mange indendørs aktiviteter for børn. Det er dog ikke alle, der fungerer lige godt, hvis du ønsker at børnene skal være fuldt optaget. Ønsker du som forælder at være involveret i disse aktiviteter, så har du et væld af muligheder. I denne forbindelse præsenteres du for tre glimrende indendørs aktiviteter for børn, hvor forældre kan være involveret.

1. Fællessang og musik

Du kan bl.a. synge og spille musik med børnene. Hvis dette er noget, du har i sinde at begive dig ud i, bør du naturligvis udvælge sange, der appellerer til dine børn. Kan I involvere instrumenter, kan dette blot blive endnu hyggeligere. Hvis du er i tvivl om valget af sang, så kan du med fordel benytte denne hjemmeside med børnesange til at finde inspiration.

2. Brætspil

Det er – desværre – en aktivitet, der er gået tabt i mange familier. Som følge af den teknologiske udvikling, er der ikke længere den store entusiasme omkring brætspil. Det ændrer dog ikke på, at det er en yderst sjov aktivitet, hvor såvel børn som voksne kan være involveret. Der findes mange brætspil, hvorfor der også findes ideelle spil til alskens ønsker.

3. Gemmeleg

Dette er en aktivitet, der særligt appellerer til yngre børn. Det kan dog være en stor succes at begive sig ud i en gemmeleg, eftersom det er en yderst underholdende indendørs aktivitet. Det er særligt noget, der gør sig gældende, hvis I er bosiddende i en større bolig med gode gemmesteder. Gemmeleg kan dog – heldigvis – fungere i alle boliger.

Hvad er dine børns interesser?

Hvis du ønsker at spendere dagen eller blot et par timer med en aktivitet, der falder i dit barn eller dine børns smag, så er de tre ovenstående forslag blot et lille udpluk af aktiviteter, der egner sig godt til både børn og voksne. Du bør derfor forsøge at udvælge aktiviteter, der ikke blot egner sig til indendørs, men også harmonerer med dine børns interesserer.

Er du eksempelvis forælder til en yderst fodboldinteresseret dreng, så vil en hyggelig stund med en smule godter og fodbold på fjernsynet naturligvis være en succes. Hvis du derimod har en datter, der elsker at bage, så er dette også en glimrende indendørs aktivitet, du kan give dig i kast med sammen med dit barn, eftersom dette vil være yderst hyggeligt.

Skru derfor op for kreativiteten, find en passende aktivitet og nyd en hyggelig dag med dit barn eller børn!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *