Alt om børnetøj

Guide til regntøj

Åh, du kender det sikkert godt. Du sender børnene afsted i børnehave en regnfuld dag, og forventer at de kommer tørre hjem, fordi de har benyttet sig af regntøj. Men, det blev ikke som forventet. Regntøjet er gennemblødt, og du forstår simpelthen ikke hvorfor?

Tjek vandsøjletrykket

Ja, nu kommer det hele til at lyde meget teknisk. Men, det er et råd, jeg selv har benyttet mig af mange gange. For det siger jo sig selv, at regntøj skal være vandtæt og ikke bare vandafvisende – for kommer der nok ned fra oven, bliver tøjet gennemblødt alligevel. Det du i stedet skal kigge på er vandsøjletrykket. Ja, det er en teknisk definition, som indikerer, hvor mange millimeter vand én kvadratcentimeter af et stof kan modstå. Teknisk ja. Men, når det så er sagt, så er det værd at kigge efter næste gang, da det sparer olie på radiatoren, når ungerne kommer hjem! Tjek endelig også efter ordentlige sømme.

Vedligeholdelse af regntøj

Det kommer nok ikke som en overraskelse, men det er alligevel en af de ting, som ofte går i glemmebogen: vedligeholdelsen. For som så meget andet beklædning, afhænger kvaliteten og levetiden af hvor godt det vedligeholdes. Gennem årene har jeg derfor lært at vaske regntøj med en fugtig klud, da det i forvejen afviser det meste smuds og snavs takket være den glatte overflade. Imprægneringen som sikrer vandtætheden bliver slidt allerede efter få vaske – så hold dig langt væk fra vaskemaskinen!

Mangler børnene nyt regntøj, kan du finde billige sæt på Stylepit, som har et fantastisk udvalg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *