Mad

Fødselsdagsbuffet til hele familien

Jeg står for at skulle fejre min fødselsdag, hvor hele familien kommer på besøg – en større forsamling som stiller visse krav til mængden af mad. Så hvad skal man så finde på? Tjah, i jagten på inspiration fik jeg klikket mig ind på familiejournalen, og der fandt jeg min inspiration. Jeg laver simpelthen en fødselsdagsbuffet, og en lidt utraditionel en af slagsen.

Det hører sig til i buffeten

Kød:

  • Glaseret skinke (glaseringen består af Dijon sennep og brun farin).
  • Hjemmelavede frikadeller
  • Flæskesteg skåret i halvtykke skiver til flæskestegssandwich

 

Tilbehør:

  • Flødekartofler
  • Kold kartoffelsalat
  • Hjemmebagte burgerboller
  • Rødkål, agurkesalat, sennep, remoulade og salatmayonaise.
  • Grøn salat
  • Et mini ostebord skal der naturligvis også være, og der vil også være en hæderlig rødvin til dem der ønsker det.

 

Slutteligt vil jeg, under forudsætning af at vi kommer så langt servere min egen hjemmelavede tomatsuppe. En suppe som mest af alt er kanon dagen efter når maden skal være lidt hurtig, og er man for optaget med rengøring til at varme den op, smager den også godt som kold.

I skal naturligvis ikke snydes for opskriften på fødselsdagssuppen:

Ingredienser:

  • Flåede tomater
  • Tomatpure
  • Bacon i tern
  • Løg
  • Røde og gule peberfrugter
  • Champignon
  • Piskefløde
  • Hønsebouillon
  • Paprika og karry
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • Cocktailpølser

 

Fremgangsmåden:

  • Brun bacontern i olien, tilsæt hakkede løg og svits med paprika, karry og tomatpure.
  • Tilsæt de ønskede dåser flåede tomater og hæld omkring ⅔ dele vand i gryden. Tilsæt hønsebouillon så det passer med væsken.
  • Lad det simre 15-20 minutter.
  • Brun champignon i olie på en pande. Drys med salt og peber. Smid champignon i suppen og tilsæt piskefløde efter smag til den foretrukne konsistens opnås.
  • Skær peberfrugterne i tern og put dem i suppen.
  • Slut af med at putte de letstegte cocktailpølser i suppen.

 

Voila, suppen er klar til servering. Suppen er næppe klar til en Michellin-stjerne, men den smager dæleme godt. Især dagen efter, når man bare vil have lidt let og hurtig mad.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *